Akupunktur i graviditeten

Akupunktur kan afhjælpe mange forskellige graviditets gener. Bla. smerter i bækken og lænd, kvalme og vand i kroppen

Med alle de hænder der skal undersøge din krop under en graviditet, er det sidste du har lyst til nok frivilligt også at blive stukket med nåle. Men når det kommer til at forebygge graviditetsgener, så sværger mange gravide til akupunktur.

Gem

Gem

“Du er altid velkommen til at ringe til mig på Tlf: +45 22 99 08 59 eller sende en mail, så finder vi en tid der passer dig. Hvis jeg ikke tager min telefonen kan du lægge en besked med dit tlf. nr. så vender jeg hurtigst muligt tilbage.”

Priser

Første behandling koster for alle : 500kr. og varer ca. 1 – 1½ time. (390kr med tilskud fra Sygeforsikring Danmark)

Efterfølgende behandlinger: 400kr og varer ca. 45-60 min (330kr med støtte fra Sygeforsikring Danmark)

Klippekort til efterfølgende behandlinger

6 klip: 2200kr

10 klip: 3600kr (Der gives 10% rabat = 1 gratis behandling)

Der gives tilskud fra Sygeforsikring Danmark efter hver behandling.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en healende kunst som startede i Kina for mange tusinde år siden. Den traditionelle kinesiske medicin ser på kroppen som to modsættende kræfter. Yin og yang. Når der opstår ubalance imellem de to, blokeres gennemstrømningen af energibanerne (meridianerne) i kroppen. Når kroppen er i balance er den sund og rask. Alle former for sygdom og smerte er udtryk for ubalance, der til en (vis grad) kan genoprettes

Når du får akupunktur, så sætter behandleren hår-tynde nåle ind i huden langs meridianerne for at genoprette balancen.

Og virker det så?

Eksperter har fundet ud af at akupunktur punkterne passer med dybtliggende nerver. Så når nålene stimulerer disse elektropunkter aktiveres nerverne.

Det frigør forskellige kemikalier i hjernen, bla. endorfiner, som blokerer for smerte signaler og hjælper med at lette forskellige gener, smerter og symptomer.

Akupunktur under graviditeten
Her er nogle af de graviditets symptomer som akupunktur kan afhjælpe.

thumb_01_60_60HALSBRAND

Gem

Gem

Rigtig mange gravide lider af halsbrand i deres graviditet, og det kan være voldsomt generende. Akupunktur kan virke lindrende på halsbrand og sure opstød.

thumb_01_60_60VAND I BENENE

Gem

Gem

Ved vand i benene kan akupunktur stimulere cirkulationen i det hævede område, og øge blodgennemstrømningen, så hævelsen i benene bliver mindre eller forsvinder.

thumb_01_60_60MORGENKVALME

Gem

Gem

Mange har morgenkvalme i starten af deres graviditet. Hvis du lider af slem kvalme, kan akupunktur være en effektiv behandlingsform til at afhjælpe dine gener.

thumb_01_60_60BÆKKENLØSNING

Gem

Har du ondt i bækkenet eller har du bækkenløsning så kan akupunktur være smertelindrende i længere eller kortere perioder

thumb_01_60_60HOVEDPINE

Gem

Lider du af hovedpine så kan akupunktur være med til at hjælpe dig. Du kan forvente lige fra en lille lindring til en total ophævelse af smerterne.

thumb_01_60_60SMERTER I LÆNDEN

Gem

Lændesmerter er meget typiske hos gravide, især sidst i graviditeten. Akupunktur kan virke smertelindrende i længere eller kortere perioder

thumb_01_60_60FØDSELSMODNENDE

Gem

Akupunktur kan bruges til at modne kroppen op mod fødslen, så chancen øges for at fødslen sætter spontant ind, inden du går for mange dage over din terminsdato. Derudover kan fødselsforberedende akupunktur være med til at modne kroppen, så fødslen forløber lettere.

thumb_01_60_60CARPAL TUNNEL SYNDROM

Gem

Følelsesløse fingre, eller carpal tunnel syndrom som det hedder, er et typisk symptom når man får for meget væske i kroppen under graviditeten. Akupunktur kan her virke rigtig godt for mange.

Den første akupunktur behandling

Til den første akupunktur behandling starter jeg med at spørge ind til de problemer du har, men også til hvordan du generelt har det. Det giver mig nemlig en idé om, hvordan ‘hele’ din krop fungerer, og hvor der kan være ubalancer. Ud fra de oplysninger du giver mig kan jeg stille en diagnose.

Derefter laver jeg en tunge- og pulsdiagnose.  Din tunge og din puls er med til at give en indsigt i, hvordan din krop har det, hvilke ubalancer der er, og hvor der skal justeres for at skabe balance i dit indre. Det vil tilsammen være med til at give en mere nøjagtig diagnose.

Den første samtale tager ca. 30 – 45min og selve behandlingen i alt ca. 1 1/2 time. De efterfølgende akupunktur behandlinger varer ca. 45-60 min.

Gem

Selve akupunktur behandlingen

Jeg anvender nogle mikrotynde sterile engangsnåle, som stikkes i bestemte akupunkturpunkter. Det gør som udgangspunkt ikke ondt at få akupunktur, men selve indstikket vil kunne mærkes. Derefter mærkes en sitren, summen, eller prikkende fornemmelse omkring punktet. I nogen tilfælde, vil det være et større område eller langs en meridian. Det er meget individuelt, hvordan man oplever akupunktur, men ofte er en akupunkturbehandling afslappende og behagelig, og mange falder i søvn.

Nålene sættes forskellige steder på hele kroppen og vil typisk sidde ca. 20-30min.

Reaktion på behandlingen

Det er en god idé ikke at komme på tom mave til akupunkturbehandling. Derudover skal du have noget drikkelse med til efter behandlingen. Nogle bliver lidt trætte efter en akupunktur behandling, så det er  en god idé at have i tankerne når du planlægger resten af din dag.

Antal behandlinger

Det er svært at sige på forhånd, hvor mange behandlinger der skal til, da antallet af akupunktur-behandlinger er individuelt, men oftest vil du føle en bedring efter 3-4 behandlinger. For at opnå det bedste resultat kræver det, at du er motiveret og at du er villig til f.eks. at lave ændringer i din nuværende livsstil.

Man kan sige at akupunktur ikke helbreder sygdomme. Men den rigtige behandling kan sætte din krop i stand til at genoprette en mere hensigtsmæssig energibalance og derved helbrede sig selv.

For gravide gælder dog at: Graviditet jo heldigvis ikke er en sygdom, og den kan derfor ikke helbredes. Med andre ord betyder det i nogle tilfælde, at kroppen vil blive ved med at reagere på graviditeten med ubalancer også kaldet graviditetsgener. Derfor kan du ikke forvente helbredelse, men kun lindring i en varierende periode.

Hvor?

Akupunkturen foregår på Havnestadsklinikken på Islands brygge.

Havnestadsklinikken

Få 10 minutters GRATIS afspænding til dig og din gravide mave

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få straks tilsendt en lydfil men 10 minutters afspænding, som kan hjælpe til at give dig den ekstra ro, som du har brug for i graviditeten.

Super. Vi ses i din inbox :-)